Keshilla

10 gjëra për të parë në një takim të parë

10 gjëra për të parë në një takim të parë

10 gjëra për të parë në një takim të parë

Takimet e para mund të jenë të mbushura me pritshmëri të ndryshme. A mund të jetë i duhuri? Të gjithë shpresojnë ta ndiejnë atë “shkëndijë” emocionale në një takim të parë. Por një reagim emocional fillestar ia vlen të vihet re.
Shumë djem mund të na japin të gjitha ndjenjat, por rezultojnë se nuk janë “të dashur” të mirë apo të këqij. Për të shpëtuar veten, këtu janë 10 gjëra që duhet të kërkoni në një takim të parë, përtej lidhjes tuaj emocionale.

1. A është i përpiktë?

Përshtypjet e para janë të rëndësishme. Një djalë që ju lë të prisni shumë përtej kohës që duhej të fillonte takimi juaj, po sinjalizon se ai ka gjëra më të rëndësishme për të bërë sesa të shfaqet në kohë për t’ju parë. Ky nuk është një fillim i mirë. Sigurisht, ka arsye krejtësisht të mira pse ai mund të jetë vonë si trafiku, apo çfarëdo tjetër por ai duhet t’ju njoftojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Një telefonatë ose mesazh (dhe një kërkim falje) për të thënë se po vonohet, ju bën të kuptoni se kjo datë është e rëndësishme për të dhe ai po bën më të mirën që mundet për të qenë me ju.

2. A e mban derën hapur për ju?

Gjestet e vogla si mbajtja e derës hapur, tërheqja e karriges tuaj, lënia që ju të shkoni së pari në restorant, etj. ju bëjnë të kuptoni se ai është i vetëdijshëm për maskulinitetin e tij dhe çfarë do të thotë. Ju, sigurisht, jeni në gjendje t’i bëni vetë të gjitha këto gjëra (siç e vënë në dukje feministet moderne), por një burrë që i bën ato për ju po sinjalizon se është i përgatitur të kujdeset për ju dhe se nuk do përdorë forcën e tij superiore për t’ju dëmtuar.

3. A është i sjellshëm me kamarierin?

Një burrë që i trajton kamerierët dhe punëtorët e tjerë të shitjes me mirësjellje dhe respekt, është rehat me veten dhe vendin e tij në botë. Ai nuk ka nevojë t’ju tregojë se sa i fuqishëm është duke nënçmuar njerëzit që i sheh si “poshtë tij”. Sjellja e tij pozitive ndaj stafit të pritjes ju tregon se ai i sheh njerëzit përreth tij duke përfshirë njerëzit në një rol shërbimi si të vlefshëm dhe nuk ndihet superior. Është gjithashtu një tregues i mirë se ai do të jetë i sjellshëm dhe i respektueshëm me ju, pasi kjo është sjellja e tij e përgjithshme me të tjerët.

4. A pyet për ju dhe pastaj i dëgjon përgjigjet tuaja?

Bisedat e vogla janë të vështira dhe shpesh të sikletshme, por duhet të durohen të paktën në fillim. Nëse ai kalon të gjithë takimin duke folur për veten e tij, kjo është një shenjë mjaft e mirë se ai nuk është i mirë për takimin e dytë. Në takimin e parë, të dy po përpiqeni të kuptoni nëse do të jeni mirë së bashku si një çift afatgjatë. Nëse ai nuk duket se ka nevojë të dijë asgjë për ju ose çfarë ju bëni, atëherë ai ndoshta nuk do të jetë një i dashur i shkëlqyer. Nëse ai ju pyet për veten tuaj, kushtojini vëmendje nëse ai me të vërtetë po ju dëgjon dhe po ju bën pyetje përkatëse pasuese.

5. A e mban telefonin e tij në xhep?

Këto ditë, të gjithë kanë një telefon inteligjent dhe shumica prej nesh e përdorin atë më shumë se sa duhet. Por një takim nuk duhet të jetë zonë telefonike. (Kjo vlen edhe për ju.) Kontrollimi i vazhdueshëm i telefonit të tij është një sinjal se ai nuk ju sheh ju ose këtë datë si prioritet. Nëse Twitter, Instagram, lajmet ose emaili i tij me të vërtetë më i rëndësishëm se ajo që po ndodh mes jush tani? Nëse po, ai ndoshta nuk është mashkulli për ju.

6. A i shmanget të flasë për ish-të e tij?

Një djalë që flet për ish-in e tij në takimin e parë, ndoshta nuk është më mire se ato. Edhe për t’ju krahasuar në mënyrë të favorshme me to nuk është një gjë e mirë. Marrëdhëniet e kaluara janë gjëra që të dy do të përfundoni duke diskutuar nëse kjo marrëdhënie lulëzon, por takimi i parë nuk është koha për ta bërë këtë. Një burrë që nuk mund të ndalojë së foluri për ish-in e tij është ende thellësisht i lidhur emocionalisht me to dhe ju nuk keni nevojë për atë bagazh. Ju po shpresoni se ky njeri do të jetë dikush me të cilin mund të filloni një jetë, por nëse ai është i lidhur me një ish, ai ndoshta nuk është gati për një fillim të ri.

7. A i mban duart për vete?

uk është se ai nuk mund t’ju prekë fare. Një shtrëngim duarsh nëse kjo është hera e parë që takoheni ose një dorë në shpatull për t’ju ndihmuar me pallton ose për t’ju drejtuar drejt tryezës, për shembull, janë mirë. Por një djalë që nuk mund t’i mbajë duart larg jush në takimin e parë, me siguri po kërkon seks, jo dashuri. Plus, sa takime të tjera të para ka shkuar ai ku ka qenë kaq i prekshëm? Le të mos shkojmë as atje. Takimi i parë është për t’u njohur me njëri-tjetrin, jo për t’u futur në pantallonat e njëri-tjetrit.

8. A ofron të paguajë?

Një burrë që ofron të paguajë faturën po sinjalizon se është i përgatitur të kujdeset për ju. Nuk është një vlerësim i financave tuaja personale, ose një përpjekje për t’ju kontrolluar ose nënçmuar. Është mënyra e tij për t’ju treguar se ai e merr seriozisht rolin e tij të ofruesit dhe mbrojtësit. Ashtu si hapja e derës për ju, ofrimi për të paguar dhe ndjekja e kësaj oferte është një mënyrë që ai mund t’ju tregojë se do të kujdeset për ju.

9. A ju ofron të ecni në shtëpi apo në makinë?

Edhe nëse nuk keni nevojë ose dëshironi që ai t’ju çojë në shtëpi me makinë, ai duhet ta ofrojë. Nëse ai thotë natën e mirë dhe pastaj largohet me nxitim, duke ju lënë vetëm në një rrugë të zbrazët dhe me ndriçim të dobët, ndoshta nuk është njeriu për ju. Pavarësisht nga pretendimet e feminizmit modern për të kundërtën, gratë janë fizikisht më të cenueshme se burrat. Ju dëshironi që i dashuri juaj i mundshëm të jetë i vetëdijshëm për këtë dhe të ketë parasysh sigurinë tuaj.

10. A ju telefonon apo dërgon mesazh ditën tjetër për tju thënë se ka kaluar bukur?

Një burrë që ndjek “rregullat” e takimit si të presësh tre ditë për të telefonuar dikë është manipulues ose i pasigurt ose të dyja. Ashtu si duhet të dërgoni një shënim falënderimi pasi të merrni një dhuratë, një burrë që ju nxori një natë më parë duhet t’ju kontrollojë në mëngjes dhe t’ju njoftojë se ka kaluar mirë. Dhe ju duhet të përgjigjeni menjëherë. Kjo gjë “pa lojëra” shkon në të dyja drejtimet. Ju dëshironi të dini se ai është ende duke menduar për ju. Kjo do t’ju tregojë se ai është i interesuar të ju njohë më mirë dhe se ai respekton ndjenjat tuaja dhe kohën tuaj.

Është e rëndësishme të ndjeni një lidhje emocionale në një takim të parë, por është po aq e rëndësishme të siguroheni që djali që ju tërheq është në të vërtetë dikush që është gati për një angazhim afatgjatë. Pra, bëjini vetes një nder dhe përdorni këto këshilla të dobishme, pa optimizëm për t’u siguruar që një takim i dytë është një ide e mirë. Mendojini ato si një këshillë të vogël nga ajo shoqja e vetme që ka gjithmonë të drejtë pavarësisht nëse dëshironi apo jo.

Gjej Dashurinë me Agjencinë Lidere të Takimeve në Shqipëri

Recommended Articles

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.