Keshilla

Takime të reja, 13 këshilla për t’ju ndihmuar të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme

agjensi martesore luna Takime të reja 13 këshilla për t’ju ndihmuar të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme

Takime të reja, 13 këshilla për t’ju ndihmuar të ndërtoni një marrëdhënie të
shëndetshme

Nëse jeta reale do të ishte një komedi romantike si ne televizion, marrëdhënia juaj do të shkonte diçka si kjo: Takimi më i bukur do t’ju bënte të m të dini në shpirtin tuaj se ai eshte i vetmi që nga një “përshëndetje”. Shëtitjet në perëndim të diellit të kapur për dore dhe ndoshta një xhiro me biç habinë e askujt, marrëdhëniet priren të zhvillohen pak më pak nga ana kinematografike në jetën reale. Fillimi i një marrëdhënieje është i vështirë zhvilluar, por gjithashtu mund të bëjë ose prishë jetëgjatësinë e romancës suaj. Këtu janë 13 këshilla kryesore për një lidhje të re për të filluar me djathtë dhe për të kuptuar nëse ia vlen ti përmbaheni.

1. Jini kurioz

Këshilla e parë e 13 këshillave për të dalë me dikë është të jini kurioz! Njihni partnerin tuaj më thellë duke bërë pyetje. Këto pyetje ju ndihmojnë gjithashtu që të jeni më afër dhe t’ju bëjnë të kuptoni njëri-tjetrin. Bëni pyetje si kujtimet e tyre të fëmijërisë, përvojat, mendimet për ngjarjet aktuale, etj.

2. Mos u krahasoni me të kaluarën

Nëse keni ishin para partnerit tuaj të ri, ju lutemi mos i krahasoni kurrë me ish-in tuaj. Është e dhimbshme dhe thjesht shkatërroni mundësinë tuaj për të pasur një kapitull të ri me njerëz të rinj.

3. Kushtojini vëmendje problemeve të mundshme

Ndonjëherë ne nuk e kuptojmë se kur jemi pjesë e diçkaje që është e dëmshme për mirëqenien tonë, ose edhe më keq nëse jemi shkaku i një marrëdhënieje toksike. Kushtojini vëmendje problemeve të mundshme dhe nëse përjetoni një nga këto, veproni sa më shpejt të jetë e mundur.

4. Zbuloni gjuhën e tyre të dashurisë

Njerëzit e shprehin dashurinë e tyre ndryshe. Disa njerëz e shprehin dashurinë përmes prekjes, disa përmes fjalëve pohuese, disa përmes akteve të shërbimit, disa përmes dhuratave dhe disa përmes kalimit të kohës cilësore. Si zbatohet kjo në jetën tuaj? Ju dhe partneri juaj mund të keni mënyra shumë të ndryshme për të shprehur dashurinë tuaj për njëri-tjetrin. Kuptimi dhe zbatimi i konceptit të gjuhëve të dashurisë mund të bëjë një ndryshim të madh në marrëdhëniet tona.

5. Të qenit i pambrojtur

Hidhni një hap të vogël kur vendosni të tregoni cenueshmërinë tuaj. Të tregosh cenueshmërinë tënde do të thotë të ulësh standartet dhe të besosh se partneri nuk do t’ju lëndojë.

6. Bëhuni kreativë dhe jini aventurierë

Bëhuni kreativ kur planifikoni takimin tuaj nëse jeni të mërzitur me kohën e mëngjesit apo filmit, provoni aktivitete të reja dhe emocionuese që të dy nuk i keni bërë më parë! Për shembull, duke ndjekur klasë arti, klasë gatimi, klasë boksi, etj.

7. Mos harroni familjen dhe miqtë tuaj

Kur kemi dikë të ri në jetën tonë, shpesh herë, kalojmë më pak kohë me familjen dhe miqtë tanë. Ata gjithashtu meritojnë vëmendjen tuaj, sepse kur gjërat shkojnë keq në marrëdhënien tuaj, ata do të qëndrojnë gjithmonë pranë jush. Blloko kohën për të kaluar kohë cilësore me familjen dhe miqtë tuaj. Ata mund të japin mendime të sinqerta për partnerin tuaj të ri dhe këshilla. Ju ndoshta mund t’ia dilni mbanë për ju dhe partnerin e ri që të takoni familjen ose miqtë tuaj gjatë darkës ose drekës.

8. Mos jini të ngjitur

Po, ne e dimë që dëshironi të kaloni gjithë ditën me partnerin tuaj. Por, ju dhe partneri juaj keni një botë jashtë marrëdhënies suaj! Nëse vazhdoni të jeni të ngjitur, kjo shpesh parashikon shenja pasigurie. Jepini partnerit tuaj hapësirë të mendojë dhe t’ju mungojë. Dhe ne besojmë se nevojitet hapësirë në një marrëdhënie të shëndetshme.

9. Komunikoni qartë

Jini të qartë për atë që dëshironi dhe çfarë nuk ju pëlqen. Tërhiqni besimin në marrëdhënien që keni ndërtuar për të qenë të hapur dhe të sinqertë me personin tjetër. Nëse merren vendime që bien ndesh me preferencat ose vlerat tuaja, jini të zëshëm dhe të sinqertë për ndjenjat tuaja. Kur e bëni këtë, kjo ndihmon në shmangien e debateve dhe negativitetit të zgjatur në të ardhmen dhe lejon personin tjetër të kuptojë më mirë këndvështrimin tuaj.

10. Jini të sinqertë

Kjo është një pjesë thelbësore e komunikimit. Marrëdhëniet e shëndetshme përfshijnë dy njerëz që janë plotësisht të sinqertë për mënyrën se si ndihen dhe çfarë po mendojnë – me veten dhe njëri-tjetrin.

11. Bëni gabime? Thuaj me fal

Ndonjëherë na vjen turp të kërkojmë falje. Por, të thoni falje nëse bëni gabime që e bëjnë partnerin tuaj të lënduar është me të vërtetë e rëndësishme pasi ndihmon në shërimin e prishjeve të marrëdhënieve që ndodhin në mënyrë të pashmangshme.

12. Tregoni dashuri dhe vlerësim

Kaloni kohë të veçantë së bashku dhe vazhdoni të tregoni dashurinë tuaj. Dhe mos harroni të tregoni vlerësimin tuaj. Të gjithë e dimë se faleminderit është një nga fjalët më të fuqishme. Mirënjohja është një nga emocionet pozitive më të rëndësishme për një marrëdhënie të lulëzuar. Pranimi i gjërave që bën partneri juaj është një nga mënyrat më të lehta për të mbajtur gjallë shkëndijën.

13. Shijoni momentin

Mos harroni, faza e hershme e një marrëdhënieje, e njohur ndryshe si faza e muajit të mjaltit, nuk zgjat përgjithmonë. Do t’ju presin faza të tjera. Pra, shijoni në maksimum momentin e tanishëm!

Këto janë 13 këshillat për të takuar dikë të ri. Shpresojmë që personi me të cilin jeni takuar të jetë ai që po kërkoni dhe shpresojmë që ai të jetë ai që do të shtrojë ‘pyetjen’! *gishtat e kryqëzuar. Nëse orari juaj i ngjeshur ju mban larg gjetjes së të duhurit, klikoni më poshtë dhe bisedoni me konsulentin tonë të takimeve tani!

Gjej Dashurinë me Agjencinë Lidere të Takimeve në Shqipëri

Recommended Articles

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.